Tipuri de montaj

DESCOPERA GAMA NOASTRA DE PRODUSE

Grija pentru mediul inconjurator a inceput sa capete amploare in randul oamenilor si al marilor companii, care si-au indreptat atentia catre dezvoltarea unor sisteme cat mai eficiente, cu functionare pe baza de energii regenerabile.

 

FIXAREA LA SOL


Acesta, ca și cel tip CARPORT, este un sistem recomandat atunci când acoperișul nu permite instalarea de panouri solare sau spațiul de pe acoperiș nu este suficient. De altfel, este un sistem mai simplu și mai econom decât cel de tip CARPORT. Fixarea acestui sistem se poate realiza prin intermediul unor flanșe care se prind pe placa de beton existentă sau, în cazul în care instalarea se face direct pe pământ, prin intermediul unor dibluri care se infiletează în sol, acestea având diferite lungimi, în funcție de tipul de sol unde se face instalarea.
Totodată, pentru o multiplă întrebuințare a solului, puteți alege varianta sistemului de fixare înălțat, având posibilitatea de a utiliza terenul și în alte scopuri, precum cele agricole.

 

FIXAREA PE ACOPERISURI DIN PANOURI SANDWICH


Acest mod de fixare are avantajul montării rapide și ușoare a panourilor solare prin intermediul șinelor de aluminiu care se prind direct de acoperișul clădirilor.
Principalul dezavantaj al acestui sistem îl constituie faptul că se poate utiliza doar în cazul clădirilor al căror acoperiș este orientat către sud sau către est-vest. Mai trebuie menționat ca și dezavantaj și faptul că unghiul de înclinare al panourilor este dictat de panta acoperișului.

 

FIXAREA PE ACOPERISURI TIP TERASA


default

Este un sistem de fixare folosit pentru acoperișurile ce nu permit perforarea, caz în care fixarea panourilor se realizează prin intermediul unor contragreutăți.

În acest caz avem de a face cu două metode de instalare: cu orientare către sud sau cu orientare est-vest.

În cazul fixării panourilor cu orientare către sud, ne bucurăm de avantajele unei producții bogate de energie, posibilitatea modificării unghiului de înclinare al panourilor prin schimbarea clemelor de fixare.
Însă aici regăsim și următoarele dezavantaje: un consum mare de spațiu (trebuie lăsate spații libere între panouri pentru a nu se umbri între ele, spațiu care crește direct proportional cu creșterea unghiului de înclinare al panourilor)
și o încarcare mai mare cu contragreutăți, dată fiind expunerea la vânt.

În cazul fixării panourilor cu orientare est-vest, ne bucurăm de folosirea totala a spațiului disponibil deoarece dispare riscul de umbrire între ele, nu mai necesită o încarcare atât de mare cu contragreutăți (dată fiind așezarea lor scade expunerea la vânt), însă eficiența acestora în producția de energie este puțin mai slabă decât în cazul orientării către sud.

 

FIXARE TIP CARPORT


Acest sistem este destinat marilor consumatori pentru care acoperișul spațiilor deținute nu este suficient sau nu permite instalarea de panouri solare. Acest sistem se instalează, de regulă, în parcarea locațiilor. Fixarea se realizează pe platforma de beton existentă în locație sau, în lipsa acesteia, prin executarea unor piloni din beton.

Acest tip de fixare, pe lângă producția de energie solară, ajută și la umbrirea și protejarea autoturismelor parcate sub acestea. Totodată, dată fiind evoluția pieței autovehiculelor electrice, structura de susținere permite și instalarea stațiilor de încarcare auto.